BOOST Recepten | Gepaneerde meerval met zoete aardappel wedges

Lust je gebakken vis?! Wij ook! Gelukkig kan je hiervan met een air-fryer ook een gezonde maaltijd maken.

Ingrediënten voor 3-5 porties:
1 eetlepel (maïs) paneermeel
1 theelepel zeezout
1/2 theelepel rode paprikavlokken
Snufje kurkuma
Snufje uienpoeder
500gr meervalfilet
citroenpartjes
Vers gehakte kruiden (optioneel)
500gr zoete aardappels
1 eetlepel oregano
2 eetlepels olijfolie
Het sap van een 1/2 citroen

Voorbereiding:
Meng de eerste 5 ingrediënten en breng het mengsel op beide zijden van de vis aan.
Verwarm de air-fryer voor op 200ºC
Leg de vis in het frituurmandje en bak het gedurende 10 minuten.
Keer de vis voorzichtig om en bak hem nog 12 minuten, of tot hij knapperig en gekookt is, naar eigen smaak.
Serveer met schijfjes citroen en verse kruiden.

Voor de zoete aardappel wedges:
Verwarm de oven voor op 220ºC of de air-fryer op 180ºC .
Snijd de zoete aardappels in wedges vorm.
Meng de wedges met de oregano, de olijfolie en het citroensap.
Bak gedurende 20-30 minuten totdat ze gaar en goudbruin zijn.

Don’t Stop Here

Lees meer verhalen