In Je Kracht | Vannessa | BOOST Clubs Naarden

“Programma In Je Kracht Levert Genoeg Aha-momenten”

Sporten is niet voor mij weggelegd en ik houd bovendien niet van sport. Ik heb sport nooit van huis uit meegekregen, dus ik kan ook helemaal niet afzien. Die extra kilo’s horen nou eenmaal bij mij. Weet je wat, ik ga in mijn eentje wel uitvogelen hoe ik fit kan worden. 
Tot drie maanden geleden waren dit soort gedachten nog deel van mij en dat is gek voor iemand die bewust, positief in het leven wil staan en een echte voorstander is van gezond en feelgood. Ik had dus snel een andere waarheid nodig en ik wilde af van die zogenaamde sabotage gedachten.

Geweldig wat je allemaal kunt vinden op internet qua zelfhulp. Niemand hoeft anno 2020 nog met een probleem te zitten, want er zijn genoeg coaches en programma’s te vinden om je te helpen. Het enige wat je te doen staat, is uitzoeken wat bij jou past. Ik kwam bij BOOST Clubs via de google zoekmachine en ging na een fijne intake een week later aan de slag. Eerst met een aantal personal training lessen om te wennen en daarna begon ik met het programma ‘In je Kracht.’ 
‘’Als je écht wil, kun je een situatie snel veranderen.” Ineens had ik een bevlogen coach tot mijn beschikking en zat ik aan tafel met vijf enthousiaste groepsleden. We werkten twaalf weken aan onze eigen persoonlijke doelen, maar we deelden wel degelijk een belangrijk gezamenlijk hoofddoel: een gezonde geest en een gezond lichaam. 

Wie houdt er niet van aha-momenten?

Coach Aniek gaf iedereen aha-momenten door de juiste vragen te stellen en ze laat je vooral zelf nadenken. ‘’Gelukkig representeren jouw gedachten niet de waarheid. Het zijn maar gedachten.’’
Is sport dus wel voor mij weggelegd? Dat gaf me een hoopvol gevoel en ik besloot per direct te stoppen met de sabotage gedachten en had het plan om mezelf door die eventuele toekomstige ontmoedigende gedachten heen te duwen. Aan de slag!
‘’Niet opgeven, brengt je meer dan stoppen. Het geeft je niet zozeer meer comfort, maar uiteindelijk wel meer voldoening.’’ Gedurende de weken van training en coachsessies veranderde er inderdaad iets: Alles in mijn leven werd makkelijker. Qua sporten leek het wel of ik een discipline-spier had ontwikkeld en omdat de trainingen speels en positief zijn, heb ik ook nooit een les af willen zeggen.
Die voldoening kreeg ik. Tegelijkertijd voelde ik me mentaal sterker en ook ontspannen worden. Aha, dit bedoelt mijn coach met: ‘’in je kracht.’’

De twaalf weken zijn voorbij, maar de wil, het plezier en mijn nieuw ontwikkelde, gezonde sportverslaving blijft.

Het programma ‘in je kracht’ heeft mij geïnspireerd en geleerd om te genieten van het proces. Die inspiratie is precies wat ik nodig had om mezelf te motiveren, plezier te hebben en om in beweging te komen. Letterlijk en figuurlijk. Ik train nu verder met de groep en coach Aniek blijft nauw met mij verbonden zodat ik me persoonlijk kan blijven ontwikkelen. 
‘’Je bent nooit uitgeleerd, dus op naar nog meer aha-momenten.’’

Don’t Stop Here

Read more stories

Obesogene samenleving

In onze vorige blog hadden we het over de keuzes, verleidingen en de mentale belasting die gepaard gaat met afvallen. Daarin lieten we al vallen

Succesverhaal Edwin

Bij BOOSTClubs delen we met regelmaat en vol trots de successen van onze BOOSTers. Dat geeft een kick. Voor ons en onze klanten. Vandaag het

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.