Postpartum Sporten | Succesverhaal BOOSTClubs Zeist

“Mag ik wel postpartum sporten?” is een vraag die veel zwangere vrouwen zichzelf stellen. Begrijpelijk, want er verandert veel in je lichaam tijdens en na je zwangerschap. Bij BOOSTClubs helpen en begeleiden we je bij het postpartum sporten. Zodat je vol zelfvertrouwen weer aan de slag kan met trainen.

“Tijdens mijn tweede zwangerschap kreeg ik veel bekkenproblemen, wat erin resulteerde dat ik al vanaf een week of 16 niet of nauwelijks kon sporten. De kracht in mijn lichaam nam af en ook na mijn bevalling ervaarde ik dat ik veel minder kracht in mijn lijf had dan ik gewend was. Mijn conditie was slecht en ik voelde me niet lekker in mijn lichaam.

Samen met Lora werkte ik aan het opbouwen van kracht, coördinatie en balans. Haar begeleiding daarbij was ontzettend fijn: ze geeft duidelijke uitleg, heeft veel kennis over postpartum herstel en zorgt voor voldoende uitdaging. Ik maakte de eerste maanden enorme stappen en voelde me stukje bij beetje weer meer mezelf.

Binnen 5 maanden na mijn bevalling kon ik dankzij de begeleiding van Lora weer rustig aan beginnen met hardlopen. Ook kan ik weer 50 kg deadliften! Ik ben echt heel trots op mijn resultaten en de begeleiding die ik van Lora heb mogen ontvangen. Als je na je zwangerschap weer snel fitter wil worden dan is trainen bij BOOSTClubs echt een aanrader.”

Kortom, na je bevalling is bewegen cruciaal voor fysiek herstel, het opnieuw opbouwen van je kracht en van je zelfvertrouwen. Je versterkt je lichaam, bevordert positieve emoties (sporten maakt endorfines vrij), en helpt bij het terugkrijgen van je energie en een gezond zelfbeeld. Ook bouw je functionele kracht op, wat essentieel is voor dagelijkse taken als babyverzorging.

Belangrijk: overleg vooraf altijd met je zorgverlener, vooral als er sprake is van complicaties. Een geleidelijke aanpak voorkomt letsel.

Kan je niet wachten om na je bevalling weer aan de bak te gaan in één van onze gyms?

Boek jouw intake.

Don’t Stop Here

Read more stories

Hoe kan je gezond afvallen?

Het nieuwe jaar is aangebroken. Voor velen de tijd voor goede voornemens. Het goede voornemen wat keer op keer met stip op 1 staat, is

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.