Afvallen met ons programma: BOOST Your Body

Renee sport al een tijdje bij BOOSTClubs De Meern. Met succes, maar ze wilde meer. Afvallen is meer dan alleen minder eten dan je verbrandt. Het is een mindset shift. Afvallen met ons BOOST Your Body programma is jouw shift naar een krachtige leefstijl. Renee vertelt over haar ervaring:

Vier maanden geleden had ik een gesprek met Timar, omdat ik tijdens een BOOST training de opmerking had gemaakt dat ik weer wilde afvallen maar een stem in mijn hoofd zei dat ik het toch niet kon (mijn monkey brain leerde ik later). Daar haakte Timar gelijk op in door een gesprek aan te gaan en te kijken wat hij voor mij kon betekenen. Ik heb toen met Timar zes coachingsgesprekken over meerdere weken gevoerd in combinatie met een werkboek om inzicht te krijgen in mijn denkpatronen, motivatie en wilskracht. 

Resultaat is na 4 maanden dat ik 7 kilo lichter ben en een andere mindset heb gecreëerd over voeding en beweging. En wat vooral fijn is, dat ik niet eens op een dieet heb gestaan! 

In het begin hield ik in een app bij wat ik at, om inzicht te krijgen hoeveel calorieën ik binnenkreeg. Door dit te doen merkte ik pas hoeveel ik at en waar ik kon minderen of veranderen van voeding. Vervolgens gaat het om een calorietekort. Ik kreeg geen dieet voorgeschreven, ik moest echt zelf kijken wat ik kon aanpassen in mijn voeding. In het begin hield ik de app bij om te zien of ik minder calorieën binnen kreeg. Uiteindelijk moest ik dit gaan loslaten van Timar en vertrouwen op wat ik had geleerd over mijn voeding. 

Ook andere aanpassingen hielpen in het veranderen van mijn levensstijl. Zoals de chips en koekjes in de keuken verplaatsen naar een plek waar ik ze niet dagelijks zie. Concrete afspraken maken over hoeveel ik wil bewegen als ik thuiswerk en aantal keer sporten in de week. Leren om te gaan met mijn monkey brain die al mijn veranderingen probeert te saboteren. 

Ik ben een veel zelfverzekerder en sterker persoon geworden, omdat ik heb geleerd meer controle te hebben over mijn gedachten. Ook voel ik mij fitter en zit veel beter in mijn vel. Ik ben nog niet op mijn streefgewicht, maar weet wel dat ik daar ga komen door de leefstijl die ik nu heb.

Belangrijk is dat ik heb geleerd mezelf te durven confronteren en uitdagen. Dus sluit ik niet meer mijn ogen voor de weegschaal, want dat is een meetinstrument dat mij inzicht geeft in waar ik sta. En als ik kilo’s kwijt wil raken, dan heb ik geleerd te werken met weekgemiddeldes om mijn voortgang inzichtelijk te maken. Weekgemiddeldes helpen in mijn motivatie. Want gewicht schommelt, maar gemiddeld gaat het naar beneden wanneer ik voldoende beweeg en eet. En ik heb geleerd niet te snel te willen gaan, een halve kilo per week is prima. Het moet een manier van leven worden en niet een snel dieet waarna ik weer aankom en opnieuw kan beginnen.

Naast trainen bij BOOST ben ik weer gaan tennissen en hardlopen. Hardlopen doe ik niet omdat ik het leuk vind, maar ik weet dat het goed voor mij is. Ook hierin is mijn mindset veranderd, niet alles hoeft leuk te zijn. Ik doe dingen om gezond te blijven. Hardlopen helpt mij mijn conditie op peil te houden en te verbeteren. Niet teveel over nadenken, maar gewoon gaan!

Ik ben erg blij dat ik het traject met Timar ben gestart. De gesprekken leverden mij veel op. En de grap is dat in de gesprekken mijn voeding maar een heel klein onderdeel waren. Grotendeels gaat het over omgaan met gedachten en patronen. 

Als je wilt veranderen in de manier waarop je omgaat met voeding en bewegen, dan raad ik het je zeker aan om met Timar in gesprek te gaan!

Wil jij ook afvallen met ons BOOST Your Body programma? Boek jouw proefles.

We schrijven vaker over afvallen. Over dat afvallen verder gaat dan alleen sporten en minder eten.

Don’t Stop Here

Read more stories

Gezonde keuzes - lachende vrouw, die luistert naar een coach van BOOSTClubs

Het maken van gezonde keuzes

Voordat ik mijn blogs post laat ik ze regelmatig checken door vrienden & familie. Zeker mijn vorige omdat deze toch wel hard/direct was. Ik kreeg

dealen met rugpijn

Actief of inactief ouder worden

In de eerste twee blogs van deze reeks, over de relatie tussen leeftijd en fysieke gezondheid, concludeerden we dat ouder worden niet per definitie fysieke

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.