Before work BOOSTWorkout

Bewegen is goed voor je. Dat is niks nieuws. Studie na studie bevestigt de voordelen van dagelijks sporten voor zowel je BODY als je MIND. Het is dus niet zo – zoals Donald Trump schijnt te geloven – dat je lichaam net als een batterij steeds leger raakt hoe vaker je hem gebruikt. Integendeel.

Before work BOOSTWorkout

Spijtig voor Trump, zo is onze ervaring, met regelmaat trainen geeft juist meer energie. En dat lijken steeds meer Ondernemers in te zien. Sporten voor, of tijdens, werktijd heeft een positief effect op de productiviteit, de stemming en zelfs op het ziekteverzuim van henzelf en werknemers.

“Tijd is schaars. En tijd is geld. Dus sporten belandt nog veel te vaak met lage prioriteit onderaan de to do list.”

Before work BOOSTWorkout

Toch blijft het jammer dat deze sportfilosofie nog niet door alle ondernemende mensen wordt omarmd. Dat sporten goed voor ons is weten we allemaal maar tijd is schaars (en tijd is geld) dus belandt sporten regelmatig met lage prioriteit onderaan de to do list. Er komt een dag dat sporten vast onderdeel van een werkdag is, dat kan niet anders. Maar zolang dit voor de gemiddelde baas en baan nog niet geldt zal je jezelf moeten motiveren.

4 redenen om ’s ochtends te sporten: