Een andere mindset, een andere innerlijke houding

Bij het begin van een nieuwjaar horen goede voornemens!!!

Zo nu en dan neem je de tijd om te bedenken wat nu echt belangrijk voor je is en dat is goed. Het houdt je scherp en het geeft je richting. De start van een nieuw jaar is hiervoor een heel populair moment, zo na de feestdagen. Wat wil ik dit jaar allemaal bereiken? ‘Er mogen wel weer een paar pondjes af’, ‘Ik voel me al tijden niet meer fit, ik wil weer bewegen’. We nemen ons voor om dit jaar echt te beginnen met die goede voornemens. Je weet wel, die afspraken die je maakt met jezelf maar die bijna altijd gedoemd zijn te mislukken. En hoe kan dat toch dat je er steeds vol energie mee aan de slag gaat maar dat het toch vaak voornemens blijven?

Goede voornemens klinken namelijk heel goed maar vaak mislukken ze toch en waarom? Veel mensen kozen 1 januari als het moment om met een schone lei te beginnen. Je hebt je door de kerstdagen heen gegeten, door oud en nieuw heen geborreld en je voelt je sloom, vadsig en meer dan voldaan. Het is duidelijk, de motivatie om tot actie over te gaan, is groot! Nederland maakt massaal plannen om  weer vol aan de bak te gaan: sporten, aan de lijn doen en zo nog meer. Maar binnen 3 weken komt de klad er al langzaam in en nog eens 3 weken later is het afgelopen met de goede voornemens.

Het gaat mis wanneer je je alleen maar focust op wat je moet doen. Die focus vasthouden, lijkt aanvankelijk gemakkelijk met een tank vol motivatie geïnspireerd door fitgoeroes en mede-lotgenoten. Maar helaas loopt die tank na een aantal weken leeg en verdwijnt je focus al naar de achtergrond voordat het gewenste resultaat is bereikt.

Wat brengt jou dan wel het succes? Daar weten we bij BOOST het antwoord op: een andere mindset, een andere innerlijke houding. Want je houdt je goede voornemens alleen vol als je ook in je hoofd een verandering maakt, als je jouw innerlijke houding aanpast zodat je daadwerkelijk je doelen kunt verwezenlijken. Zo val je niet terug in je ‘oude’  gewoontes, want die horen immers bij je oude innerlijke houding.

Moraal van het verhaal:  goede voornemens zijn leuk, maar bekijk goed hoe jij de voornemens benadert, met welke houding wil en kan jij je resultaten bereiken?

Meer weten over mindset & innerlijke houding, wij kunnen je hiermee verder helpen!

Neem contact met ons op!

Don’t Stop Here

Lees meer verhalen

Afvallen, en nieuwe gezonde gewoontes bouwen

Afvallen, en nieuwe gezonde gewoontes bouwen, het kan ongelofelijk lastig zijn. Maar waarom is afvallen moeilijk en waarom duurt het zo lang? We laten je zien welke blokkades hier een rol kunnen spelen.

Wat is pijn ?

Betekent pijn schade? Heb je onze vorige blogs over rugpijn gelezen (deel 1& 2), dan weet je al dat rugpijn complex en multifactorieel is. Dat

Aspartaam, is aspartaam echt slecht voor je?

Is aspartaam echt zo slecht voor je?

“Zoetstof aspartaam is mogelijk meer kankerverwekkend dan verwacht”. Je hebt een soortgelijke spannende headline de afgelopen periode vast voorbij zien komen, in de krant, een

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.