Succesverhaal Ronald van der Aart | BOOSTClubs Zeist

Ik ken mezelf: ik heb een stok achter de deur nodig

De drempel om weer te gaan sporten was dit voorjaar enorm hoog. De afgelopen jaren was mijn conditie na een paar blessures achteruit gehold, had ik vaak pijntjes aan m’n enkels, knieën en rug en werd ik jaarlijks een kilo zwaarder. Die extra ballast concentreerde rond mijn buik. Op mijn 54e moest er wel iets veranderen maar van een rondje langs ‘gewone’ sportscholen werd ik niet blij. Te massaal, geen goede begeleiding en vooral geen interesse om je écht te helpen. Ik ken mezelf: ik heb een stok achter de deur nodig.

Ik kende BOOST van naam en wist dat ze een vestiging in Bussum hadden maar de helft van mijn tijd ben ik bij mijn vriendin in Zeist. Toen BOOST daar een nieuwe vestiging opende was dat het moment om die eerste stap te zetten. Na een proefles koos ik voor twee keer per week een training met een personal trainer – één keer in Bussum, één keer in Zeist. Mijn doelen waren simpel: ik wilde fysiek weer lekker in mijn vel zitten en 7 kg gewichtsverlies in 3 maanden. Daarnaast wilde ik beter presteren met de tenniscompetitie. Met meer kracht, souplesse en conditie.

De enige pijntjes nu zijn spierpijntjes

We zijn nu drie maanden verder en ik voel me veel fitter. Met een paar slimme leefstijl adviezen ben ik al 5 kg afgevallen en ik houd een tenniswedstrijd inmiddels fysiek veel beter vol. Ook mijn lichaam is veranderd. Ik zie het verschil: minder buik en meer buikspieren, sterkere benen, meer schouders en armen. Tegelijkertijd is de belangrijkste verandering onzichtbaar: mijn core is sterker en ik ben letterlijk meer in balans. De enige pijntjes die ik nu voel zijn spierpijntjes na een intensieve training.

Vooruitgang motiveert. Goede begeleiding ook. Ik ga door. De komende maanden wil ik verder afvallen. Dat is lastig met veel gezellige afspraken, maar wel nodig. Dus minder wijn en minder bitterballen ;) Verder wil ik een duidelijke stap maken met buik, biceps, triceps en schouders. Ik ben heel nieuwsgierig waar ik het einde van het jaar sta.

Don’t Stop Here

Read more stories

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.