Succesverhaal Tessa van der Mark | BOOSTClubs Naarden

Nog één keer het EK
Al mijn hele leven doe ik aan rope skipping, touwtjespringen als wedstrijdsport. Tijdens mijn sportcarrière sprong ik verschillende internationale wedstrijden en nam ik deel aan een aantal Europese kampioenschappen. Na twee jaar blessures wilde ik nog één keer deelnemen aan het EK en dit traject serieus aanpakken en het benaderen als topsport. Dus ging ik op zoek naar een krachttrainer om fitter en sterker te worden, om m’n trainingen beter en zonder blessures vol te kunnen houden. En om hoger te gaan springen zodat het touw vaker onder mij door kan tijdens een sprong.

Tijdens m’n trainingen, 1 PT en 1 groepstraining per week, werkten we aan algemene kracht, sprongkracht en uithoudingsvermogen. Ik kreeg een programma helemaal afgestemd op mijn doelen en iedere periode keken we of de oefeningen goed aansloten bij m’n rope skipping trainingen van dat moment. Al snel hadden de trainingen effect en begon m’n lijf te veranderen – wat wel even wennen was. Ik was zoekende hoe ik m’n kracht en energie in kon zetten tijdens het rope skippen maar zodra alles op zijn plek viel ging het springen beter, sneller en makkelijker. Dankzij de krachttrainingen was ik zo fit dat de belasting tijdens de rope skipping trainingen omhoog kon. Ik kon moeilijkere sprongen doen, m’n niveau steeg sneller dan zonder krachttraining en ik ben het afgelopen seizoen blessurevrij doorgekomen.


Trust the process
Wat ik naast de fysieke resultaten ook heel waardevol vind aan m’n proces bij BOOST, is de aandacht voor het mentale deel van mijn traject. Hierdoor draaide het niet alleen om mijn fysieke prestaties, maar vooral om mij als atleet. Het ging over hoe ik de trainingen ervaarde, de combinatie van werk en sport en of ik nog voldoende gemotiveerd was en voldoende sliep om goed te kunnen herstellen. Dit zorgde er mede voor dat ik alles uit m’n traject kon halen en er ook van kon genieten.

Afgelopen seizoen sprong ik weer nieuwe records, leerde ik nieuwe skills en heb ik vooral veel over mijzelf mogen leren, zowel als atleet als op persoonlijk vlak. ‘Trust the process’ en ‘doe het stap voor stap’ waren daarin belangrijke lessen. De begeleiding van Emilio gaf me de ruimte om dat te leren en het zelf te ervaren. Ik ben van sporter atleet geworden en heb kunnen doen wat ik het allerliefste doe.


2022 EK Bratislava, 2023 WK

Dit succesvolle jaar sloot ik af met een deelname aan het Europees Kampioenschap in Bratislava, waar ik Nederland mocht vertegenwoordigen. Emilio wilde mee naar deze wedstrijd om mij te begeleiden en coachen, superfijn! Hierdoor voelde ik de vertrouwde steun die ik juist bij deze grote wedstrijd nodig had. Het is zo fijn dat ze bij BOOST altijd voor je klaar staan en willen bieden wat jij nodig hebt.

Door dit succesvolle traject en de fijne trainingen bij BOOST en dankzij Emilio heb ik besloten om nog een jaar door te gaan en mijn zinnen te zetten op het WK in 2023. Ik heb het idee dat ik nog veel meer stappen kan zetten en ik weet zeker dat dat met de begeleiding van Emilio gaat lukken!

Don’t Stop Here

Read more stories

The BOOST way of training

Tegenwoordig is het heel erg ‘in’ om aan fysieke training te doen. Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom is sporten eigenlijk zo

Succesverhaal Edwin

Bij BOOSTClubs delen we met regelmaat en vol trots de successen van onze BOOSTers. Dat geeft een kick. Voor ons en onze klanten. Vandaag het

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.