Succesvol afvallen met Edwin en Jolanda

Edwin en Jolanda sporten sinds vorig jaar bij BOOSTClubs De Meern bij Timar. Succesvol afvallen is bij ons nog net geen garantie, want als jij bereid bent om het werk te doen, zal je afvallen. En blijvend afvallen. Maar daar is wel commitment voor nodig. Afvallen is vaak een nevenverschijnsel naast de enorme verbetering van je gezondheid. Het feit dat Edwin bijna volledig af is van zijn medicijnen voor diabetes, spreekt boekdelen. Lees mee met het succesverhaal van Edwin en Jolanda.

“In het eerste halfjaar van 2023 had Edwin regelmatig last kleine blessures, hij heeft diabetes type 2 wat niet echt onder controle was. Ikzelf liep al vanaf begin van dat jaar met een knieblessure.

Ook ons gewicht zou toch wel enige kilo’s minder mogen zijn. Het is niet zo dat we niet in beweging zijn. Edwin loopt elke dag met honden voor zijn beroep en ik loop en zit de gehele dag afwisselend. Tot aan de blessure fietste ik minimaal 2 keer per week van De Meern naar De Bilt.

De sportschool hebben wij diverse keren in ons leven geprobeerd, maar dat is ons te massaal, waardoor we de sportschool ‘sponserden’ ipv gebruik te maken van de faciliteiten. Juni 2023 waren we bij vrienden en hadden het erover dat we beseften dat we iets moesten gaan doen, maar wisten eigenlijk niet goed wat. Hier werd direct gevraagd: ‘Waarom komt je niet naar BOOSTClubs?’

Honderd keer langsgereden als we boodschappen gingen doen op het Mereveldplein, maar nooit geweten wat een fijne, kleinschalige sportclub dit is. Hierop hebben wij een intake met Timar gehad.

Wij zijn begonnen met 2 keer per week sporten. 1 keer Personal training en 1 keer Groepstraining. Het volgen van les in kleine groepjes is passend bij ons. Er hangt altijd een gezellige sfeer, er is aandacht voor elkaar, waardoor je je welkom voelt.

Tevens zijn wij gestart om via de BOOST-app onze maaltijden bij te houden. Het trainen viel echt niet mee, de eerste 3 maanden leek het niet op te schieten, maar de aanhouder wint. Na 3 maanden ging het makkelijker en begon de spierpijn te minderen. Wat een overwinningsgevoel gaf dat.

Daarnaast gingen de kilo’s ook gestaag naar beneden. Na 8 kilo had Edwin zijn doel bereikt, en ik was toen op de helft van mijn streven. Weer een mijlpaal. Door het maken van gezondere keuzes en het verliezen van gewicht bleken de waardes van de diabetes van Edwin omlaag te gaan naar normaal. De huisarts was helemaal enthousiast hierover en samen met haar heeft Edwin bijna helemaal zijn medicijnen af kunnen bouwen. Wat geweldig om te zien wat sporten en gezonde voeding kan doen.

Na een half jaar zijn wij terug gegaan naar één keer per week Groepstraining. Met het gewicht is het even zoeken om in balans te blijven, maar dat gaat zeker lukken.

Wil jij ook succesvol afvallen, net als Edwin en Jolanda? Dat kan! Plan een gratis proefsessie bij één van onze vestigingen.

Don’t Stop Here

Read more stories

Hoe kan je gezond afvallen?

Het nieuwe jaar is aangebroken. Voor velen de tijd voor goede voornemens. Het goede voornemen wat keer op keer met stip op 1 staat, is

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.