You’re not that old

De mensen die mij, Berend (hoofdtrainer & coach bij BOOSTClubs De Meern), kennen weten dat ik groot fan ben van Bruce Springsteen. Een van zijn vele goede nummer is Glory Days. Ik houd van de melancholie van dat nummer, dat zo mooi vertelt over vroeger en hoe alles toen beter was. Je kent vast ook zo iemand, die niet kan stoppen over hoe mooi het was. Op de middelbare school, tijdens de studententijd.. Toch zonde, denk ik dan: geniet van het nu.

Als trainer zie ik veel mensen met weemoed terugdenken aan de jaren dat hun lichaam nog fit en sterk was. Vroeger was, ook als het daarop aankomt betreft, alles beter volgens hun. Wekelijks hoor ik opmerkingen als deze voorbijkomen:

  • “Wacht maar tot je ouder bent, dan gaat het voor jou ook zo zijn”
  • “Ja, ik ben al wat ouder hè. Dat zit er voor mij niet meer in.”
  • “Ja, mijn knie/rug/enkel/schouder doet pijn maar dat hoort er nu eenmaal bij als je ouder wordt.”

Tijd om een positiever licht te schijnen op het onderwerp ‘ouder worden’ en te focussen op de mogelijkheden. Zodat je aan het einde van deze reeks hopelijk meer vertrouwen hebt in je fysieke toekomst. Er is namelijk geen enkele reden voor negativiteit, als je ouder wordt. Of misschien is er wel een beetje reden, maar er is veel meer reden om een stuk positiever in de wedstrijd te staan.

In het volgende blog bespreken we wat de oorzaak is van fysieke achteruitgang en waarom ouder worden en fysieke achteruitgang zo vaak samengaan. Ook bespreken we dat wat onvermijdelijk is, vanaf welke leeftijd je op moet gaan letten (dat is later dan je denkt) en delen we wat volgens ons de beste methode is om fit te worden en/of te blijven terwijl je ouder wordt.

Don’t Stop Here

Read more stories

The BOOST way of training

Tegenwoordig is het heel erg ‘in’ om aan fysieke training te doen. Sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom is sporten eigenlijk zo

Aspartaam, is aspartaam echt slecht voor je?

Is aspartaam echt zo slecht voor je?

“Zoetstof aspartaam is mogelijk meer kankerverwekkend dan verwacht”. Je hebt een soortgelijke spannende headline de afgelopen periode vast voorbij zien komen, in de krant, een

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.