Ondernemen = topsport

Tja, als ondernemer zal je het wel (h)erkennen: ondernemen is topsport. Veel mensen die trainen bij BOOSTClubs zijn ondernemer. Niet gek, want sporten en ondernemen hebben veel overeenkomsten. Timar van BOOSTClubs De Meern deelt graag hoe hij de ondernemers bij BOOST aanpakt. Nieuwsgierig naar zijn methode om ondernemen en sporten te laten werken voor je? Hij deelt in deze blog wat jij van een topsporter kan leren. Zodat jij zakelijk wint, zonder privé te verliezen.

Verhoog je energieniveau

“Zonder energie ben jij nergens. Maak van je eigen fysiek een prioriteit, net zoals topsporters doen. Je hebt echt voldoende energie nodig om goed te scoren met je bedrijf en daarnaast ook nog fit te zijn voor je gezin, relatie én nog eens puf te hebben om te sporten. Neem jezelf serieus en zorg voor voldoende energie gedurende de dag. Eet gezond, slaap genoeg, beweeg voldoende en zorg voor een positieve mindset.

In mijn ogen kan jij niet succesvol zijn als jij niet goed voor jezelf zorgt. Mijn vraag aan jou: hoe ga jij komende week nog beter voor jezelf zorgen?

De fout die veel ondernemers maken

Een fout die ik veel ondernemers zie maken is dat ze heel hard gaan werken om hun doel te realiseren. Het mooie is dat ze hierdoor hun doel realiseren, maar zichzelf (maar vooral ook hun geliefden) vergeten. Het is niets zo erg dat je financieel succesvol bent, zonder er echt voldoening uit te halen. Misschien verbazingwekkend, maar dit kom ik enorm vaak tegen in mijn coaching.

Stel op de juiste manier doelen

Daarom belangrijk: focus niet alleen op het resultaat, maar ook op het proces. Op het moment dat je alleen aan winnen of aan omzet denkt in plaats van waarde leveren met je product of kennis , dan kom je in een verkeerde flow en grote kans dat je dan alsnog aan het verliezen bent. Focus op: wat heb ik nodig om te winnen? Wat ga ik hiervoor doen? En vooral: WIE moet ik zijn om te winnen? In plaats van jezelf te focussen op het resultaat, focus ik met cliënten op de WIE. Wie moet je zijn om te komen waar je wil komen? Stel dus niet alleen resultaatdoelen, maar ook procesdoelen. Hoe ga jij dit resultaat realiseren?”

Ondernemen is dus topsport, en als we Timar moeten geloven, en dat doen wij natuurlijk, wil je jezelf als ondernemer dus ook heel serieus nemen. Niet alleen in je business, ook in je vitaliteit. Want als je niet vitaal bent en niet (voldoende) voor jezelf zorgt, is het ook moeilijk om voor je bedrijf te zorgen.

Wil je weten hoe Timar jouw gezondheid en daarmee je business naar een volgend level kan helpen tillen? Plan eens een proefles met hem in. Woon je niet in de buurt van De Meern maar wil je wel kennismaken? We hebben ook locaties in Zeist, Naarden en Amstelveen

Don’t Stop Here

Read more stories

Succesverhaal Renate | BOOSTClubs de Meern

Renate startte tweeënhalf jaar met Personal Training bij BOOSTClubs De Meern. Ze wilde verantwoord trainen en herstellen van een operatie. Met focus op sterke spieren en duurzaam afvallen vol motivatie.

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.