Succesverhaal Edwin

Bij BOOSTClubs delen we met regelmaat en vol trots de successen van onze BOOSTers. Dat geeft een kick. Voor ons en onze klanten. Vandaag het succesverhaal van Edwin.

Mijn naam is Edwin en sport nu zo’n anderhalf jaar bij BOOST. Mijn vriendin had dit adres gevonden. We hadden het er wel eens over gehad dat we weer moesten gaan sporten, bewegen etc. Je kent het wel, herkenbaar dat je het eigenlijk te lang laat liggen waardoor er niets gebeurt. In het verleden altijd wel actief geweest met sporten en dan komt er weer zo’n inkakmoment…. En toen was daar BOOST.

Ik had het intakegesprek met Timar, ik weet het nog goed. De insteek was dat ik weer ging bewegen, dus we startten met fitness onder begeleiding. Geen targets, gewoon bewegen en dan zien we het wel. De eerste stap was genomen, ik ging trainen bij BOOST.

Wij zijn toen begonnen met Duo PT. En dat was afzien, want de conditie was behoorlijk slecht geworden en ik was ook goed aangekomen. Dus werk aan de winkel. Nieuw voor mij was een Personal Trainer. Alle aandacht gericht op jou en dan lekker een uur knallen. Ik ging kapot (na de eerste 3 lessen kruipend de deur uit) en heb zeker het eerste half jaar nodig gehad om weer een beetje in het gareel te komen. Althans dat dacht ik. Ik was toen 4 kilo afgevallen dus dat was mooi. Maar nog steeds niet overtuigd van mijzelf, ik bewoog wel en toch kwam ik niet vooruit. Intussen ook PT gehad van Timar, Berend, Lora en Wendy… kortom de nodige ervaring. Iedere trainer heeft zijn of haar eigen manier van trainen.

Wat mooi was dat we gestart waren en dat ik na een half jaar nog steeds aan het sporten was. Oftewel ik heb niet opgegeven. En als je dan in dat ritme komt, dan ben je daar ook niet meer zo mee bezig. Ik zat alleen vast en viel niet verder af ondanks alle inspanningen. Thuis weer de voeding aangepast met behulp van de bekende app waardoor ik wel een goed beeld kreeg wat je nou precies eet en hoeveel je eet. Dus alles bijhouden, wat best discipline vergde. Maar het was wel belangrijk om inzicht te krijgen en je voeding aan te passen. 

Inmiddels waren we gestopt met de Duo PT en gingen we groepstraining doen. Twee keer in de week op dinsdag en donderdag. Op dinsdag bij Wendy, dat was even wennen en aanpoten – iedereen weet wel hoe Wendy training geeft toch? En op donderdag bij Tyas. Weer een andere ervaring in een groepsles met andere mensen om je heen.

Wat ik fijn vind, is dat het een kleine gym is en dat je geen nummer bent, maar gewoon jezelf kan zijn. Iedereen weet dat jij Edwin bent en dat heb je nodig denk ik als je op deze manier wilt trainen. Je kan ook naar de Basic Fit, maar dit is toch fijner vind ik en werkt uiteindelijk beter, wat ook het doel moet zijn. Samen oefeningen doen wat ook weer goed is voor de teamspirit. Kortom gezellig en leuk, maar ik had nog steeds het gevoel dat ik niet verder kwam. Viel niet meer af wat ik wel wilde maar niet meer lukte. Liep eigenlijk weer vast.

Vorig jaar na de zomervakantie in augustus waren we alweer een jaar bezig bij BOOST. Inmiddels tijdens de vakantie weer aangekomen. Dus moest er wat gebeuren. Ik ben toen met Timar gaan zitten en heb toen een traject uit gezet van een half jaar tot aan december 2022. Voedingsapp weer in de lucht, voeding aangepast en afgesteld op 1400 calorieën per dag en 3 keer in de week trainen, de zaterdag kwam erbij. Top maar was wel even wennen. Je moet immers ook weer herstellen, je bent geen 20 meer. 

Kortom, alles kwam bij elkaar op meerdere vlakken. Andere energie, overtuigender en veel gemotiveerder om mijn doel te bereiken. Eindelijk die knop om gezet. Ik ben in die 5 maanden ruim 10 kilo afgevallen. Ik werd sterker en fanatieker en dit werd zichtbaar. Als mensen dan gaan zien en zeggen dat je afgevallen bent, dan is dat het moment waar je het voor doet. Dit was tot nu toe nog niet gelukt. En nu kwam alles samen.

Inmiddels is het een gewoonte geworden om drie keer te trainen in de week. Heb inmiddels weer een keer in de week PT bij Tyas en ook met hem weer een nieuw doel gesteld, voeding aangepast, want afvallen lukt nu niet meer. Door een andere manier van trainen en zwaardere training werkt dit niet meer. Hier heb ik mij bij neergelegd. Weer een nieuwe fase. Wel mooi om te zien moet ik zeggen als je jezelf ziet veranderen, dat heb je immers nodig om door te gaan. Je moet alleen wel bezig blijven op alle vlakken, zodat dit bij elkaar komt. Je bent nooit klaar. De zomer komt er weer aan en dan is alles weer anders. 

Ik heb het goed naar mijn zin bij BOOST. Allemaal toppers die je motiveren in een leuke omgeving. Zonder hen zou het ook niet mogelijk zijn. Als je wil kan je veel bereiken je moet het alleen wel doen.

Succes.”

Don’t Stop Here

Read more stories

Gezonde leeftijl: een stel, een man en vrouw die in sportkleding blij hun duim omhoog steken.

Werken aan een gezonde leefstijl

In onze vorige blog over hartgezondheid, doken we dieper in op leefstijlinterventies die je kunnen helpen met je lichamelijke gezondheid. Maar daarin gaven we al

Lora staat blij voor BOOSTClubs Zeist, voor personal training, persona group training en coaching

Personal training in Zeist

Bij BOOST Clubs Zeist ben je welkom voor personal training en voor coaching op je body en voor je mind. We helpen je om aan

Stel hier je vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.