Eiwitrijke vegetarische pompoencurry met linzen

Ingrediënten voor de vegetarische curry:

    • 1 flespompoen van ongeveer 800 gram
    • 150 gram ongekookte linzen
    • 2 eetlepels of 6 gedroogde chilipepers
    • 1 theelepel venkelzaad
    • 1 ui
    • 2 knoflooktenen
    • 1 eetlepel tandoripoeder
    • 3 eetlepels currypasta (eventueel; groene curry)
    • olijfolie of kokosolie om mee te bakken

 

Neem de pompoen en snijd deze in tweeën. Schep de pitjes eruit en snijd hem vervolgens in kleine stukjes. Pers de knoflook en snipper de ui.

Neem een diepe koekenpan of stoofpan en verhit een beetje olijfolie of kokosolie. Fruit de ui en de knoflook. Wanneer je currypasta uit een pakje gebruikt, moet je erop letten of het glutenvrij of lactosevrij is. Doe de currypasta in de pan en bak dit kort mee. Voeg daarna de blokjes pompoen in de pan samen met de kruiden (chilipepers, venkelzaad en Tandori kruiden). Voeg de bouillon en de linzen toe. Zorg ervoor dat de pompoen en de linzen goed onder water staan, anders garen ze niet. Laat vervolgens de curry minimaal 30 minuten tot een uur pruttelen. Prik met je vork in de stukjes pompoen. Wanner de pompoen zacht is en uit elkaar valt, is de curry klaar! 

Proef of de curry op smaak is, je kunt zo nodig naar behoefte wat zout en/of peper toevoegen.

Serveer de curry met een kleine portie brood of rijst.

Don’t Stop Here

Lees meer verhalen